Bysalen amfi
kr 110,- inkl. avgift

Dokumentarfilm om livet under krig og okkupasjon i Hønefoss.

Hønefoss- Ringerike Rotaryklubb har hatt ildsjeler som gjennom flere tiår har tatt opp og produsert dokumentarfilmer om kjente personer og historiske hendelser i Ringerike.
Fra Rotary`s spennende filmarkiv vil vi vise tre filmer, hvor to av de er intervju og opptak med to personer som var unge gutter under 2. verdenskrig og okkupasjonen av Hønefoss fra 14.april 1940 til mai 1945. Jo Filseth, tidligere fabrikkdirektør på Follum Fabrikker, forteller med innlevelse og detaljrikdom om livet under tyskernes okkupasjon. Spesielt interessant er det å få høre hvordan nyheter ble sensurert og styrt fra norske myndigheter. Hans far, redaktør i Ringerikes Blad Kaare Krabbe Filseth, ble myrdet av tyskerne under raidet høsten 1944, og Jo kommer inn på bakgrunn og omstendigheter rundt dette drapet.
Gullsmed Fridthjof Jørgensen går for å være et levende leksikon om Hønefoss` historie, begivenheter, hendelser og personer. Han var smågutt under 2. verdenskrig og bidrar med en utrolig innholdsrik og spennende beretning om sitt og sin families liv og virke under okkupasjonen. Fridthjof er en god forteller og man får en tankevekkende og dyp innsikt i hvordan det var å være okkupert av en fremmed makt.
Den tredje filmen vi vil vise er en Prolog skrevet og fremført som en hyllest til gamle Hønefoss og naturen i Ringerike. Prologen starter med utsikten fra Gyrihaugen og ender med sagbrukene og fossen inne i byen. Det er en flott produksjon fra 2002 med rotarymedlem Arne Sund og hans medhjelpere, som regissør og produsent.Vis hele programmet

Sparebank1