BassGarasjen
Fredag 18. september 2020, kl. 20:00
Studenter: kr 100,- inkl. avgift
Voksen: kr 150,- inkl. avgift

AYKO (Nikoline Roarsdatter Christensen) og myk:tind (Anne Ingrid Tangen Kiær) inviterer til konsert i Bassgarasjen fredag 18 september 2020. Det blir en kveld fylt av elektronisk drømmepop og poetisk kunstpop!

AYKO


Under artistnavnet AYKO skaper Nikoline Roarsdatter Christensen elektronisk pop med nikk til artister som AURORA og Agnes Obel, men likevel med en personlig nerve knyttet til tekstformidling som skiller henne fra resten.

Tematikken i tekstene strekker seg fra fortellinger om angst og usikkerhet til kjærlighet og nostalgi.

AYKO debuterte med den melodiøse singelen «Dream Fighter» april i 2019. Dette førte til at hun ble valgt til å delta på OverOslo’s talentsatsning «GNIST» som førte til en direkte booking til festivalen hvor hun delte festivaldag med artister som Sondre Justad, Fieh og No. 4. Sommeren ledet til flere bookinger. Blant annet på Kongsberg Jazzfestival 6. juli, Kulturhuset 20. juli og Parkteatret 8. september. AYKO har også fått oppmerksomhet i utlandet som førte til en kort Berlinturné i slutten av januar 2020.

I liveuttrykket er AYKO allsidig og veksler lett mellom solokonserter og opptredener med fullt band. Med seg på scenen har hun ofte med seg det unike instrumentet harmonium, et helt særegen bærbart pumpeorgel som gir en egen klang og atmosfære til AYKO’s konserter. Den intime sounden oversettes like godt til et oppsett med fullt band hvor det klangfulle lydbildet kan sammenlignes med tidlig Highasakite. Hun tar med seg sine dyktige musikere: cellist Sunniva Shaw (Benedikt, Jouska) og trommeslager Runar Netland (Marie Løvås, Fretless Five, Sissel Marie).

myk:tind


I en tid der folk skryter av å være opptatt, ønsker myk:tind seg inn i kjernen av de følelsene vi flykter fra i hverdagen. Slik som den postmodernistiske tiden vi lever i, skjærer musikken gjennom ulike sjangre. Med vokalist og låtskriver Anne Ingrid Tangen Kiær i spissen, setter myk:tind lys på egen tragikomikk, og blander poesi og pop med en rebelsk og rynke-på-nese - holdning som får publikum til å både smile og sitte tilbakelent i ettertanke.

myk:tind ble skapt høsten 2018. Med myk:tind vill Anne Ingrid tilbake til røttene og på samme tid utforske og videreutvikle sitt eget lydbilde. Hun er overfokusert på det tekstlige innholdet, og som den tekst-junkien hun er, er hun insisterende i sin performance.

Bandet består av de dyktige musikerne Ola Brandsnes Vårtun (Tælaylju, Fay Wildhagen, Gabba), Marius Trøan Hansen (Shan, Din Moris), Mathias Steffensen (Rossmann, Vi og Du), Edvard Sundquist (Jon Olav), Ingvild Lindsjørn og Nora Legrand.


Vis hele programmet

Sparebank1