Bysalen amfi
kr 300,- inkl. avgift

En hyllest til Björn Afzelius

Afzelius:
"Elvis fikk meg til å synge, The Beatles til å spille gitar og Bob Dylan til å bry meg om tekstene i musikken", skrev Björn Afzelius i sine biografier. Som en av Sveriges mest populære musikere på 1970- og 1980-tallet, bl.a. sammen med Mikael Wiehe i Hoola Bandoola Band, gjorde Afzelius seg bemerket med samfunnskritiske tekster og stort politisk engasjement.
Tekstene er like aktuelle nå som da, og med en stor porsjon humor og gode anekdoter, som delvis i latterkrampe setter et historisk perspektiv over Nordisk visebølge generelt, så får du en stor opplevelse.
Konserten spenner fra det fineste og mest varsomme til det som skaper rom for allsang og en god latter.
I 2019 var det 20 år siden Björn Afzelius måtte gi tapt for kreften, kun 52 år gammel.
2x50 minutter med mange av de sangene som kryper inn under huden på oss. Denne musikken får deg til å komme i kontakt med ditt emosjonelle jeg. Du vil også få servert noen av de samfunnskritiske tekstene som Afzelius laget i sin pure ungdom i samarbeid med Hoola Bandoola band. En hylles til Afzelius er helt enkelt et avtrykk hentet ut av livet til en mann fylt med savn og lengsel etter kjærlighet som skulle vare. Han var en politisk engasjert medborger og en mann fylt med selvironi, humor og glimt i øyet.
Peter Wemö leder en konserthyllest til den folkekjære artisten, og med seg har han Stine Solberg Løvdal.
Stine Solberg Løvdal er en erfaren sanger som er mest kjent som en av pikene i Grunnesund Pikekor. Sammen utgjør de en habil underholder duo med mange strenger å spille på.


Vis hele programmet

Sparebank1