Bysalen amfi
kr 300,- inkl. avgift

Cæcilie Nordby og hennes Europeiske søstre i jazz.

Cæcilie Norby er ikke bare blant eliten av Skandinavias jazzsangerinner, men også en toneangivende og anmelderrost kunstner på hele den europeiske jazzscene med en rekke utgivelser på både det legendariske plateselskap Blue Note og nå på det prestigefylte tyske plateselskap ACT. Hun har gang på gang presentert fantastisk og allsidig vokalmusikk - og det seneste spennende inter-europeiske prosjekt er et drømmelag av toneangivende kvinnelige instrumentalister, som sammen setter fokus på jazzens kvinnelige urkraft og store stemmer. Repertoaret består av numre fra de seneste årtiers mest fremtredende melodikere som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln, Carol King samt hun har helt nytt materiale der stemmen gir varme, sensualitet, humor, visdom, melankoli og musikalsk historiefortelling.
Med seg på scenen har Cæcilie Norby den italienske pianovirtuos Rita Marcotulli, som bl.a. har spilt sammen med Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham.
På trommer finner vi polske Dorota Piotrowska, som er kjent for sitt malende trommespill i hele verden.
Orkesterets bassist er den tyske Lisa-Rebecca Wulff, som bl.a. har turnert med Nils Landgren og Bob Mintzer.
Sveitsiske Nicole Johänntgen er en sann mester i dyptfølt og energisk saxofonspill.
Sist, men ikke minst, vidunderlige trompet-mester Hildegunn Øiseth, som spiller rått, smukt og storslått, litt som naturen i hennes hjemland Norge. Utgivelsen Cæcilie Norby «Sisters in jazz» har allerede høstet stor begeistring hos anmeldere, som bl.a. uttaler:

Et fantastisk og "must have album, som taler sitt tydelige språk til enhver kvinne og mann.

Jazzthetik (DE)

Det høres tydeligt hvor gøy det må ha vært å spille inn dette albumet

Jazz Thing (DE)

Musikk med sjel, intelligens og solid håndverk"

Stereo (DE)


Vis hele programmet

Sparebank1