Bysalen amfi
Lørdag 16. februar 2019, kl. 20.00
kr 300,- inkl. avgift

«En kveld I Haralds ånd»

Harald Gundhus var i mange år en aktiv musikant og en inspirerende musiker/pedagog i musikkmiljøet i Hønefoss. Han var en av initiativtakerne til å starte jazzklubben «Chickland», han startet Hønefoss Storband i 1977 og han drev egen musikkskole fram til han flyttet fra byen på slutten av 80-tallet.

Denne kvelden er en hyllest til Harald Gundhus og det han stod for.

Til å bidra med dette har Pustehullet hentet inn Morten Lassem Trio fra Stockholm. Sammen med tenorsaksofonisten Knut Riisnæs vil de gi publikum et gjenhør med mange av de låtene som var Gundhus sine favoritter, de fleste hentet fra «The Great American Songbook».

Pianisten Morten Lassem er en Hønefossgutt som i 1966 ble norgesmester i jazz sammen med Jan Garbarek. Lassem var også med i jazzklubben «Chickland» på slutten av 60-tallet der han spilte sammen med Harald Gundhus. Lassem har bodd i Stockholm i mange år og er aktiv der med hele 3 jazztrioer.

Til Hønefoss kommer han med bassisten Owe Gustavsson og trommeslageren Ali Djeridi, begge aktive og kjente toppmusikere I Stockholms og Sveriges jazzliv. Trioen forsterkes med norske Knut Riisnæs, en saksofonist som i mange år har tilhørt toppsjiktet i norsk og skandinavisk jazz. Riisnæs har mottatt norsk jazzlivs høyeste utmerkelse «Buddyprisen» og er en svært anerkjent musiker.

I tillegg til dette vil Pustehullet gjenopplive «Syng, klapp og sving», et musikkprogram for barn som Harald Gundhus ledet på NRK radio. Her fikk han barn til å synge jazz med stor glede. Til å bistå med dette har Gundhus sin datter Marianne fått med seg barn fra bl.annet Ringerike kulturskole til å synge og den unge lokale bassisten Kevin Olsen Vadsten sitt band til å akkompagnere barna.

Marianne Gundhus vil også fremføre 2 komposisjoner av sin far sammen med sin bror Svein Ola Gundhus og Morten Lassem. Det vil trolig også dukke opp noen lokale overraskelser.

Sted: Bysalen Amfi i Ringerike kultursenter.
Dato: Lørdag 16. februar 2019

Dørene åpnes kl. 19:00 og barn begynner å synge kl. 20:00.

Konsertstart Morten Lassem Trio m/Knut Riisnæs kl. 21.30.


Knut Riisnæs


Morten Lassem TrioVis hele programmet

Sparebank1