Bysalen amfi
Lørdag 30. mars 2019, kl. 20:00
kr 300,- inkl. avgift

Cæcilie Norby er ikke bare en av Danmarks største jazzsanger, men også en av de mest fremtredende og berømte sangerne på den europeisk jazzscene med en serie utgivelser på den prestisjetunge tyske plateselskapet ACT.

25. januar publiserer Cæcilie sine splitter nye «Europeiske søstre i Jazz-prosjektet», et spennende samarbeid med kvinnelige stjerner fra den europeiske jazzeliten. Individuelt har de 5 musikerne merket seg som ledende likevektsmenn på hvert sitt instrument.

De fremtredende damene har en rekke spennende komposisjoner fra de siste tiårene med fremtredende komponister på repertoaret som; Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Betty Carter, samt helt nytt originalt materiale.

Norby var den første sangerinnen i Europa, signert på legendarisk Blue Note og som fikk flere gullplater for hennes album på det amerikanske selskapet.

Etter den siste duoutgivelsen med bassisten Lars Danielsson skrev pressen: 'Outstanding, Focused and Draging' (Gaffa, Danmark) 'Vocal Jazz Extra Class' (JPC, Tyskland) 'Når musikk er gjort så dypt og empatisk, holder det evigheten '. (Torhammero, Norge)


Vis hele programmet

Sparebank1