Bysalen amfi
Fredag 8. mars 2019, kl. 18.30
Fredag 8. mars 2019, kl. 21.00
kr 295,- inkl. avgift

ADAM & MADAMEN om menn fra Mars og kvinner fra Venus

Forskjellen på kvinner og menn har mange forsøkt å beskrive, og på selveste kvinnedagen gir Tor Arne Johnsen & Guttemusikken seg i kast med samme oppgave: Publikum inviteres til temakonsert om forholdet mellom kjønnene - fra Edens have til #metoo. Som låtskriver har Tor Arne Johnsen vært opptatt av kvinnesak og likestilling helt siden han sammen med Else Michelet skrev kabareten En gutts lykke for Centralteatret i Oslo i 1979.

Tittelen Adam & madamen er hentet fra programserien ved samme navn, som gikk i NRK radio i 1988. I 9 programmer ble kjønnsroller endevendt og harsellert med i samarbeid med Tormod Aune og Knut Hem, og flere av sangene fra serien har tålt tidens tann og blir å høre på konserten. I tillegg blir det musikk fra andre programmer som Johnsen & Aune har levert musikalske innslag til: Brekeland Bensin & Camping, P2-mannsrevyen Du slette tid, Hallo i Uken, Norgesglasset m. fl. Kjønnsroller var også temaet i Tor Arnes kritikerroste énmannsshow Sannheten om den fete førtiåringen, som turnerte landet rundt fra 1997 til 2002, med gjestespill på Rogaland Teater og Grand Farris Hotel i Larvik.

Adam & Madamen byr på muntre og ettertenksomme sanger i mange sjangre, og det hele bindes sammen med en grundig analyse av mannens mange liv: Menn har bl.a. følelsesliv, tankeliv, underliv, friluftsliv og selvsagt selve livet, der man kan beskue navlen. Med seg på laget har Tor Arne Johnsen noen av Ringerikes dyktigste musikere: Per Christian Aurdal tar hånd om tangenter og synger. Svein-Haakon Ånesen Lien lirer gitarer og synger, Jehad Hammad spiller bass og synger, og Sveinung Felberg Johnsen har ansvaret for trommer og perkusjon.

Det vil også dukke opp en hemmelig og syngende gjest!

Adam & madamen er oppfølgeren til fjorårets temakonsert Hurra for 18. mai, som trakk fullt hus og fikk flott avisanmeldelse og strålende tilbakemeldinger fra publikum - med krav om mer. Kravene innfris den 8. mars!


Vis hele programmet

Sparebank1