BassGarasjen
Lørdag 14. april 2018, kl. 21.00
kr 250,- inkl. avgift

Eu4ia er bandnavnet når strengemester og trommeslager Knut Hem fra Hønefoss for første gang spiller på BassGarasjen 14. april, sammen med Amund Maarud, Terje Kinn og Knerten Kamfjord.

Eufori betyr opprinnelig «velvære» på gresk, men brukes i dag oftest som et synonym for intens lykke- eller gledesrus. Ingen av delene er umulig å servere for disse erfarne musikerne. De spesielt interesserte kjenner nok herrene Hem (dobro og trommer), Kinn (banjo og gitarer) og Kamfjord (bass) som mesteparten av «Meget i sløyd», bandet som har spilt fast sammen med Øystein Sunde i en årrekke. Når de nå spiller sammen med Amund Maarud, en suksessrik blues- og rockeartist som neppe trenger nærmere presentasjon, er det fordi de sammen utgjorde backing-band for en annen artist, «Banana» Lowell Levinger, under Notodden Bluesfestival i fjor. Levinger er blant annet kjent fra bandet The Youngbloods, som hadde hiten «Get Together» i USA på slutten av 60-tallet.

- Etter den opptredenen fant vi ut at det hadde vært gøy å spille mer sammen som band, så vi har gjort flere konserter sammen, blant annet en del akustiske kirkekonserter, sier Hem til Programbladet. Opprinnelig var også den velkjente bluesartisten Reidar Larsen, som Hem har spilt for i en årrekke, med på tangenter, ? men geografien klaffer ikke helt for at stavanger-artisten kan være med på østlandsjobbene. - Hvordan konseptet blir på BassGarasjen er ikke helt spikret ennå, men det blir i alle fall musikk i god americana-ånd, og antagelig en god blanding av eget materiale og coverlåter, sier Hem.


Vis hele programmet

Sparebank1